Na sadre mal fašistické a rasistické symboly a nápisy, ukradli telefónny automat

29.09.2006 Celý región

Na sadre mal fašistické a rasistické symboly a nápisy:\r\nPoverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Humennom vzniesol dnes obvinenie z prečinu podpor...
Na sadre mal fašistické a rasistické symboly a nápisy:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Humennom vzniesol dnes obvinenie z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných ľudských práv a slobôd (§422 ods. 1 Trestného zákona) 23 ročnému mužovi z Humenného.

Obvinený Humenčan bol včera v Humennom kontrolovaný policajnou hliadkou, kde policajti zistili, že na sadre pravej ruky má fašistické a rasistické symboly a nápisy. Týmto svojím konaním verejne propagoval skupiny potláčajúce základné ľudské práva a slobody.

Ukradli telefónny automat:
Prešovský policajný vyšetrovateľ od včera vyšetruje prípad trestného činu poškodenia a ohrozenia prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.
Včera oznámila na polícii v Prešove pracovníčka telekomunikačnej spoločnosti, že z vonkajšej steny jedného prešovského pohostinstva bol ukradnutý telefónny automat. Policajti vyšetrovaním zistili, že zatiaľ neznámy páchateľ ho ukradol tento týždeň v noci z pondelka na utorok. V automate bolo 1951, - Sk v minciach. Celková škoda pre poškodenú telekomunikačnú spoločnosť bola vyčíslená na 11 684. - Sk.

Výbuch v pivnici neobývaného rodinného domu:
Popradský policajný vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.
Včera okolo 02:00 h došlo k výbuchu v pivničných priestorov jedného z neobývaných rodinných domov v obci Krížová Ves, okr. Kežmarok. Policajti vyšetrovaním zistili, že doposiaľ neznámy páchateľ vylial neznámu horľavinu do pivnice a taktiež ňom olial stenu v okolí pivničného otvoru. Horľavinu na stene zapálil, následkom čoho došlo k výbuchu nahromadených výparov z horľaviny rozliatej v pivnici. 25 ročnému Kežmarčanovi, majiteľovi domu, vznikla poškodením škoda najmenej 160 000. - Sk. Policajti a kriminalistický technici miesto zdokumentovali a zaistili všetky stopy.
Presná príčina vzniku požiaru a následného výbuchu je v štádiu ďalšieho šetrenia a preverovania.

Pri dopravne nehode zahynula chodkyňa:
Popradskí dopravní policajti vyšetrujú príčiny, okolnosti a mieru zavinenia včerajšej smrteľnej dopravnej nehody v obci Ľubica.
V čase o 17:00 h viedol v Ľubici v smere od Kežmarku na Vrbov osobné auto VW Polo 28 ročný Michalovčan. Po prejazde miernej pravo a ľavotočivej zákruty zbadal po pravej krajnici idúcu chodkyňu. Aj napriek snahe vyhnúť sa jej, pravou prednou časťou auta do nej narazil. Po náraze ju odhodilo vpravo mimo vozovku. 79 ročná chodkyňa z Ľubice utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla. Požitie alkoholických nápojov policajti u vodiča nezistili. Škoda na vozidle bola vyčíslená na 10 000. - Sk
 

Vyberte región

mark